nuff time (~~,)

Sunday, 28 August 2011

Honey Crunch :)

heyoooo... :)
today i've made my fav easy bitsy HONEY CRUNCH :) senang je wat cornflake ni tau xsusah mana pun budak sekolah rendah pun blh buat :) cornflake yg i guna cuma KELLOGG'S sebab tak tebal n tak keras :) ok here is the recipe :)



Bahan2 :~
250gm butter
150gm soft brown sugar
100gm honey
500gm Kellogg's cornflake
Paper cup secukupnya :)

Cara2 :~

  1. Cairkan butter, brown sugar & madu atas api sederhana.
  2. Tutup api, kemudian masukkan cornflake.
  3. Gaul hingga semuanya disalut dengan ramuan tu ye.
  4. Letak tepi dan biarkan sejuk.
  5. Bila dah sejuk baru la masukkan ke dlm paper cup.
  6. Bakar dalam 8 min pada suhu 180' hingga golden brown :)
  7. Lepas dah di bakar dan disejukkan, masukkan lah dlm tong :)
1. Cairkan butter, brown sugar & madu atas api sederhana.
2. Tutup api, kemudian masukkan cornflake.
 3. Gaul hingga semuanya disalut dengan ramuan tu ye.
Nampak brown sebab guna brown sugar tau bukan sebab hangus :)



4. Letak tepi dan biarkan sejuk.

5. Bila dah sejuk baru la masukkan ke dlm paper cup.

6. Bakar dalam 8 min pada suhu 180' hingga golden brown :)

 7. Lepas dah di bakar dan disejukkan, masukkan lah dlm tong :)

Amacam senang kan :) selamat mencuba ya :)

11 comments:

  1. dah follow awk! tq for the recipes...suka! nati wat dessert plak ek! follow ninie juga...

    ReplyDelete
  2. anda di tag...
    http://masteronedproduct.blogspot.com/2011/09/slw-2nd-giveaway.html

    ReplyDelete
  3. suka makan cornflakes madu ni hehe

    ReplyDelete
  4. xnk wat..ko tlg watkn tok aku eh.. :D

    ReplyDelete
  5. hihihi sowey izni...hubby n nieces i dah makan habis :(

    ReplyDelete
  6. hello, nice blog you have, i am thinking you might like to exchange link with me so i can visit you everyday if i have my time, if you want to please visit back here and comment on the exchange link section so i know, thanks! http://literasura.blogspot.com

    ReplyDelete